Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Home

Fotogroep Goirle levert topprestatie bij Benevisie wedstrijd

2015-11-22    door: May van den Heuvel

Fotogroep Goirle heeft een fantastisch resultaat behaald bij de jaarlijkse Benevisie wedstrijd. Dit is een wedstrijd voor fotoclubs uit de regio Brabant West en Vlaanderen, die aangesloten zijn bij de fotobond. De Belgische inzending is beoordeeld door een Nederlandse jury en de Nederlandse inzending door een Vlaamse jury.

Op zaterdag 21 november reisde een delegatie van Fotogroep Goirle naar het Vlaamse Schelle om de prijzen in ontvangst te nemen.
John Veeke eindigde in de categorie kleur op de eerste plaats met een fascinerende portretfoto getiteld: 'Touka Kirishima after work'. Een foto met een perfecte compositie en prachtige kleuren.
In deze categorie werd Jeroen van den Berg zevende met een foto van een jongen op een schommel. Een foto waar het enthousiasme vanaf spat.
In de categorie monochroom was er een mooie derde plaats voor Piet Kuijten met een sereen, contrastrijk portret van een gitarist.
May van den Heuvel eindigde hier op de negende plaats met een straatportret van een man met een doorleefd gezicht.
Tevens was er een acceptatie van een foto van Fred de Koning. Fred had een foto met een mooi lijnenspel van de roltrappen van de markthal van Rotterdam ingezonden.

Door dit mooie resultaat verzamelde Fotogroep Goirle 24 punten, genoeg om ook nog de prijs van de beste fotoclub in ontvangst te mogen nemen. Dit was natuurlijk de kers op de spreekwoordelijke taart. We beschouwen dit als een prachtig resultaat voor de totale fotogroep. Zeker als je bedenkt dat we maar een betrekkelijk kleine fotogroep zijn. Alle clubleden hebben elkaar het afgelopen jaar weten te stimuleren, door elkaars foto's steeds op een positief kritische manier te beoordelen en elkaar tips te geven, met als doel tot betere foto's te komen.

Op bijgaande foto, gemaakt door Ron Zuidgeest, staan de trotse prijswinnaars. Alle door onze fotogroep ingezonden foto's kunt u terugvinden op onze website onder het kopje 'Portfolio / Wedstrijden'.