Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Home

Fotogroep Goirle kreeg deskundig bezoek

2016-01-30    door: May van den Heuvel

In januari was er geen verplicht thema voor de leden van Fotogroep Goirle. Ieder lid was aan de slag gegaan met een thema dat hem of haar het meeste aansprak, of waarin hij of zij zich wilde verdiepen. Voor de één was dat architectuur, voor een ander portretfotografie, landschapsfotografie etc. We hadden er voor gekozen om deze maand de foto's niet intern te bespreken, maar om ze door een professionele fotograaf te laten beoordelen. De Goirlese fotograaf en lijstenmaker Roel van Diem reageerde meteen enthousiast op ons verzoek om onze foto's te bespreken. Samen met Teun van de Zalm beeldend kunstenaar uit Goirle, heeft hij zijn visie op onze foto's gegeven. Toch een hele klus, want de twaalf leden van onze groep leverden maar liefst een dertigtal foto's aan. Fijn om elke maand te ervaren dat alle leden van Fotogroep Goirle actieve fotografen zijn, die bij elk thema een goede inzet tonen en steeds met nieuw werk komen.

Tijdens het bezoek van Roel en Teun ontstond een levendige interactie tussen juryleden en de leden van Fotogroep Goirle. Roel en Teun hadden zich goed voorbereid en wisten op vakkundige wijze hun visie op onze foto's te geven. De bij dit artikel geplaatste foto van Fred de Koning was wat Roel en Teun betreft de beste. De foto toont een mooi lichtspel, heeft mooie contrasten en een interessant lijnenspel. Fred maakte de foto in Bagan, de hoofdstad van het Eerste Birmaanse Koninkrijk in de 11e eeuw. In de vlakte van Bagan staan nog circa 2240 tempels en pagodes. Het merendeel van de imposante bouwwerken is door oorlogen, branden en aardbevingen geruïneerd. Voorwaarde van de Unesco om Bagan op de lijst van werelderfgoederen te houden is dat de restauratie wordt uitgevoerd op grond van oude tekeningen, met oorspronkelijke materialen en op traditionele wijze. Op de foto is men bezig met de restauratie van de Ananda tempel. Bekijk de serie aangeboden foto's...

Zoals eerder vermeld is Fotogroep Goirle een fotoclub die niet alleen praat over fotografie, maar ook erg productief is. Onze website is inmiddels al goed gevuld met themafoto's en portfolio's. Hebt u een vraag of een idee met betrekking tot fotografie, neem dan gerust contact met ons op: info@fotogroepgoirle.nl.