Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Home

Fotogroep Goirle fotografeerde architectuur

2015-10-24    door: Goirles Belang / May van den Heuvel

Het fotothema van oktober bij Fotogroep Goirle was architectuur. Dit is een thema dat de meesten van ons wel aanspreekt, want wie raakt niet onder de indruk van bijv. het werk van Gaudi. En wie kijkt niet met verbazing naar moderne, hemelreikende wolkenkrabbers of wordt stil bij het zien van een enorme kathedraal.

Voor ons als fotografen de opdracht om dit fraais op een pakkende wijze in beeld te brengen. De leden van Fotogroep Goirle toonden op de clubavond foto's van o.a. het hoge deel van het beursgebouw in Rotterdam, de Sacré Coeur in Parijs, The Manhattan Bridge in New York, het textielmuseum in Tilburg, de Gotische Kathedraal in Barcelona en het Alhambra in Granada.

Sommige fotografen hadden er voor gekozen om een persoonlijk tintje aan het bouwwerk toe te voegen door te manipuleren met kleuren of met de lucht.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Rita van den Bout. Rita vond haar inspiratie voor dit thema in Goirlese bouwwerken en fotografeerde basisschool 'De Bron'. U kunt alle foto's van dit thema terugvinden op deze website.