Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle

Wie zijn wij?

Fotogroep Goirle is een huiskamergroep van enthousiaste fotografen, die zichzelf en elkaar willen stimuleren tot het maken van steeds betere foto's. We zijn vanaf 22 mei 2014 actief onder de naam Fotogroep Goirle en hebben ons per 1 januari 2015 aangesloten bij de FotoBond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie).
We hanteren, op dit moment, een maximum ledenaantal van veertien, om zo alle te bespreken foto's en fotografen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen.
 

Locatie

Twee keer per maand komen we samen. In eerste instantie in een ruimte van Poolcafé Bojangles aan de Tilburgseweg in Goirle.
Sinds begin maart 2016 zijn we te gast in het NAHuis te Tilburg. Het NAHuis is gevestigd in Koningsvoorde.
 

Activiteiten

De basis van onze activiteiten is het fotograferen aan de hand van thema's.
Die thema's kiezen we aan het einde van het voorafgaande fotojaar. Tijdens een thema-avond probeert iedere fotograaf maximaal drie foto's te tonen, die gemaakt moeten zijn nadat de thema's gekozen zijn.
De tweede avond van de maand verdiepen we ons in verschillende aspecten die belangrijk zijn binnen de fotografie en voor onze fotogroep. Dat kunnen zaken zijn zoals compositie, tentoonstellingen, een spreker, enz...
Elke week wordt in het Goirles Belang een foto van een lid van Fotogroep Goirle geplaatst. Deze kunnen bekeken worden in de albums in onze portfolio onder 'Foto van ...', gescheiden per jaar.
 

Samenwerkingen

Sinds 2014 heeft Fotogroep Goirle de samenwerking gezocht met verschillende fotoclubs in binnen- en buitenland.
De eerste club waarmee we een drie jaar lang foto’s hebben uitgewisseld en beoordeeld is de South Skye Camera Club uit Schotland. De foto’s van de uitwisseling in 2017 zijn terug te zien op onze website in het album South Skye Camera Club.

Hierna hebben we onder andere ook clubavonden met andere clubs gehad waaronder Fotoclub Optiek uit Goirle, Fotoclub Dongen, Fotoclub Sliedrecht en InFocus Fotogroep uit Turnhout. Met laatstgenoemde club deelden we twee gezamenlijke thema-avonden, te weten het thema verval in juli en het thema juxtapositie in november 2019.