Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-01-16    door: Fotogroep Goirle

Vrijdag 11 januari vond de opening plaats van de fototentoonstelling ‘Focus op Fotogroep Goirle’ in Het Gemeentehuis van Goirle. De opening was druk bezocht en we kregen veel lovende kritieken. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de zeer getalenteerde pianiste Peiyun Xue. De expositie is nog tot en met woensdag 13 februari te bezoeken. Reacties kunt u in het boekje schrijven dat bij de expositie ligt.

May van den Heuvel
 

Wie zijn wij?

Fotogroep Goirle is een huiskamergroep van veertien enthousiaste fotografen, die zichzelf en elkaar willen stimuleren tot het maken van steeds betere foto's. We zijn vanaf 22 mei 2014 actief onder de naam Fotogroep Goirle en hebben ons per 1 januari 2015 aangesloten bij de FotoBond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie).
We hanteren een maximum ledenaantal van veertien, om zo alle te bespreken foto's en fotografen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen.
 

Locatie

Twee keer per maand komen we samen. In eerste instantie in een ruimte van Poolcafé Bojangles aan de Tilburgseweg in Goirle.
Sinds begin maart 2016 zijn we te gast in het NAHuis te Tilburg. Het NAHuis is gevestigd in Koningsvoorde.
 

Activiteiten

De basis van onze activiteiten is het fotograferen aan de hand van thema's.
Die thema's kiezen we aan het einde van het voorafgaande fotojaar. Tijdens een thema-avond probeert iedere fotograaf drie foto's te tonen, die gemaakt moeten zijn nadat de thema's gekozen zijn.
De tweede avond van de maand verdiepen we ons in verschillende aspecten die belangrijk zijn binnen de fotografie en voor onze fotogroep. Dat kunnen zaken zijn zoals compositie, tentoonstellingen, een spreker, enz...
Elke week wordt in het Goirles Belang een foto van een lid van Fotogroep Goirle geplaatst. Deze kunnen bekeken worden in de albums in onze portfolio onder 'Foto van ...', gescheiden per jaar.
 

Samenwerkingen

Wij staan open voor allerlei vormen van samenwerking met andere fotoclubs/groepen. Zo hebben we al een samenwerking met de South Skye Camera Club uit Schotland, FC Optiek en Fotogroep Den Dubbele Klik beide uit Goirle.