Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Foto van het Jaar

 
Tijdens onze laatste bijeenkomst van het jaar, eind december, wordt de Foto van het Jaar gekozen.

Ieder lid mag dan zijn drie beste platen, die hij genomen heeft in het afgelopen seizoen, laten meedingen voor de titel "Foto van het Jaar".

Vroeger bepaalden de leden dan via een stemming welke foto Foto van het Jaar zal zijn. Nu vragen we een externe fotograaf om te jureren.
 


2018

Tot Foto van het jaar 2018 is gekozen de foto van Jeroen van den Berg.>.

Jeroen van den Berg over zijn foto:

".... (zijn commentaar volgt zo spoedig mogelijk)"

"Zeer origineel beeld, met een eigen verhaal. Mooie retro kleuren versterken het beeld. Tekst mee in beeld zorgt voor een extra dimensie": aldus Paul Balemans (jury).

De overige inzendingen kun je bekijken in het album (portfolio / wedstrijden): Foto van het jaar 2018
 


2017

Tot Foto van het jaar 2017 is gekozen de foto van Fred de Koning.>.

Fred de Koning over zijn foto:

"Deze foto is gemaakt in Bagan, Myanmar. Het wordt qua indrukwekkendheid en schoonheid wel vergeleken met Angkor Wat in Cambodja, of de Borobudur in Indonesië. Met dit verschil echter dat er op een gebied van zo'n 40 vierkante kilometer met ca. 4000 tempel(ruïnes) nagenoeg geen toeristen rondlopen en -fietsen!

Ik werd getroffen door de bijna aandoenlijke manier waarop de nog slechts enkele bewoners in dit nagenoeg verlaten gebied doende zijn de tempels waar dat kan te restaureren of nog een beetje op te lappen, opdat zij na ongeveer 1200 jaar niet alsnog ineen storten.

Naast dit beeld van de gedrevenheid van de mensen werd ik ook getroffen door het mooie lijnenspel en de zachte, warme lichtval in de foto."


De overige inzendingen kun je bekijken in het album (portfolio / wedstrijden): Foto van het jaar 2017
 


2016

Tot Foto van het jaar 2016 is gekozen de foto van May van den Heuvel.

May van den Heuvel over zijn foto:

"Na een toevallige ontmoeting met Danny heb ik een afspraak voor een fotoshoot gemaakt. Ik heb gekozen voor een zwart wit bewerking om de foto meer sfeer te geven."
 


2015

Tot Foto van het Jaar 2015 is de foto verkozen van Jeroen van den Berg.

Jeroen van den Berg over zijn foto:

"Deze foto is gemaakt bij het thema locatie - sfeer - kleur - object. De elementen werden uit deze vier potjes gegrabbeld en daar mocht je mee aan de slag.
In mijn geval waren dat de elementen: viaduct - leuk - rood - boom.
Begin er maar aan! Na lang denken kwam het idee. Om alle elementen in één shot te vangen was voor mij niet te doen. Vandaar dat mijn foto is opgebouwd uit 3 foto's. Ik ben blij met het resultaat."

 


2014

Tot Foto van het Jaar 2014 is de bovenstaande foto verkozen van May van den Heuvel.

May van den Heuvel over zijn foto:

"Deze foto toont de Sint-Annatunnel in Antwerpen. De tunnel is 572 meter lang en werd in 1933 voltooid.
De foto is gemaakt in het kader van het thema 'beweging'. Bij de beoordeling van dit thema door de Schotse fotoclub South Skye Camera Club werd deze foto ook als de beste van die reeks gekozen."