Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-05-15    door: Fotogroep Goirle

Avondlucht

Mooie lucht boven een rivier, uit de hand gefotografeerd met een Pentax K3 met 18-135 mm lens. Golden hour wanneer je fraaie roodtinten krijgt in je foto. Dan iets bewerkt met fotoshop om de kleuren nog sprekender te maken en het contrast iets te verhogen.

Geert Brekelmans.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-05-08    door: Fotogroep Goirle

Deze foto is gemaakt in een oude verlaten scheepswerf in Baasrode, België. Het zachte namiddaglicht valt door de ramen naar binnen en geeft een enigszins feeërieke sfeer aan de foto. Het is alsof de scheepsbouwers net zijn vertrokken en na het weekend weer terug zullen keren. Gevulde oliekannetjes, gereedschap en materialen liggen als het ware nog op ze te wachten. Niets is minder waar, de werf is al decennia lang verlaten, omdat het water in een zijarm van de Schelde te laag is geworden om schepen te water te laten.

Fred de Koning
 


Fotogroep Goirle – Havens en zeegezichten.

2019-04-24    door: May van den Heuvel

Op zaterdag 6 april heeft onze fotogroep een uitstapje gemaakt naar Rotterdam. Allereerst hebben we gefotografeerd rondom de Maassilo in de Maashaven, maar ook op de gezellige markt van Katendrecht. Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan de SS Rotterdam, een voormalig cruiseschip van de Holland – Amerika Lijn, dat momenteel dienst doet als hotel. Zowel boven- als benedendeks waren er legio interessante plekjes te vinden om met de camera vast te leggen. Veelal oud opvarenden fungeren er als gastheer en gastvrouw. Met name de gidsen in de machinekamers vertelden enthousiast over de werking en het onderhoud van de imposante machines, maar ook over de contacten met dames in New York.

Na gezamenlijk gegeten te hebben, hebben we gefotografeerd bij het kunstwerk ‘De Zandwacht’ dat op de Maasvlakte gelegen is. Het kunstwerk is ontworpen door Kunstenaarscollectief Observatorium en is gemaakt van zandkleurig beton. Door het schemerlicht en de stilte werd het fotograferen hier als heel bijzonder ervaren.

Het geplande fotothema van deze maand was dus vanzelfsprekend het thema havens en zeegezichten. Zoals gebruikelijk toonde elk lid weer maximaal drie foto’s. De foto bij dit artikel is gemaakt door Mariëlle Wols. Mariëlle maakte deze sfeervolle foto op het Griekse eiland Kos. De foto straalt rust uit, heeft een prima vlakverdeling en een mooie zachte gradatie. Alle foto’s van dit thema kunt u binnenkort weer op onze website www.fotogroepgoirle.nl vinden.

May van den Heuvel.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-04-24    door: Fotogroep Goirle

Deze opname van danseres Izah Jeandelle is er een uit een serie die ik gemaakt heb voor de promotie van een choreografie van Lucas Devroe, student aan de Fontys Dance Academy. Om de gewenste sfeer te bereiken heb ik de foto door middel van filters bewerkt in photoshop.

May van den Heuvel.
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...