Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Opening Fototentoonstelling druk bezocht

2019-01-14    door: Fotogroep Goirle

Op vrijdag 11 januari vond de opening van onze foto expositie plaats in het gemeentehuis van Goirle. De opening werd erg druk bezocht en veel bezoekers gaven blijk van bewondering voor het werk dat getoond werd. In de ontvangstruimte van het gemeentehuis heeft elke exposant twee zijden van een paneel op eigen wijze gevuld met zijn of haar favoriete foto’s. Dat heeft geresulteerd in een diversiteit aan onderwerpen en presentatievormen.

In de gang achter de receptie hangt een serie foto’s met als thema urbex fotografie. Bij deze serie hebben we wel voor uniformiteit gekozen.

De muzikale omlijsting tijdens de opening werd verzorgd door de talentvolle pianiste Peiyun Xue.


De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met woensdag 13 februari tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.
Op maandag tot en met donderdag van 09:00 - 17:00 uur (op dinsdag tot 19:00 uur) en vrijdag 09:00 - 12:30 uur.

Adres: Oranjeplein, 5051 LT Goirle.

Bekijk de foto's van de Opening van de Fototentoonstelling
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-01-09    door: Fotogroep Goirle

Voor fotografen is het altijd leuk om naar evenementen te gaan waar veel te zien en dus te fotograferen is.

Een voorbeeld hiervan zijn cosplay evenementen waarbij mensen, veelal in eigen gemaakte kostuums, als bepaald karakter verkleed gaan. Bijgaande foto van mijn dochter is spontaan ontstaan toen zij zelf naar zo'n evenement wilde gaan. Nadat ze haar outfit gereed had, kwam ze op een avond haar outfit showen en vroeg aan mij of ik wat foto's wilde maken. Gewapend met een aantal flitsers en mijn camera hebben we achter in de tuin een aantal foto's gemaakt waarvan dit er een is die later ook nog in de prijzen is gevallen bij een fotowedstrijd.

John Veeke
 


Fotogroep Goirle – Foto van het Jaar

2019-01-03    door: May van den Heuvel

In december was de Belgische fotograaf Paul Baelemans bereid gevonden om onze inzending voor ‘De Foto van het Jaar 2018’ te jureren. Paul is afgestudeerd aan de kunstacademie in Hoogstraten, met als studierichting fotografie.

Paul toonde tijdens het eerste deel van de avond een drietal series met eigen werk. Allereerst een serie fraaie zwart wit beelden met straattaferelen in Antwerpen, vervolgens een serie bestaande uit tabletop foto’s en tenslotte een serie met pinhole foto’s. De laatste serie was gefotografeerd met zelfgemaakte camera’s.

Tijdens het tweede deel van de avond besprak Paul de foto’s die ieder van ons ingeleverd had als zijn of haar foto van het jaar. Paul was zeer tevreden over het hoge niveau van de inzendingen. Zowel technisch als wat betreft zeggingskracht was hij blij verrast.

Jeroen van den Berg eindigde op de eerste plaats met de foto ‘Obstacle Run’. Paul vond het een origineel beeld, met een eigen verhaal. De mooie retro kleuren versterken het beeld en de tekst zorgt voor een extra dimensie. Als tweede eindigde Nico Vromans met zijn foto ‘4front’. Een perfect beeld volgens Paul. Een mooie afdruk op mat papier en prachtige kleuren. De derde plaats was voor Frans Schrijver met de urbex foto ‘Bureel’. Paul vond dat hier een echte fotograaf aan het werk was geweest. Iemand die de techniek perfect beheerst. Een mooi beeld met kleine lichtaccenten en haarscherp. We kunnen terugzien op een mooie avond en een goed fotojaar 2018. Alle leden zijn weer heel actief bezig geweest met hun mooie hobby. Er zijn afgelopen jaar veel foto’s getoond en er zijn ook weer knappe resultaten behaald bij diverse wedstrijden. Daarbij mag zeker ook vermeld worden dat de sfeer binnen de groep steeds goed is, dat men elkaar met respect benadert en dat ieder uitkijkt naar de geplande clubavonden.

Het programma voor 2019 is inmiddels ook gemaakt en een hoogtepunt staat al in januari gepland. Fotogroep Goirle gaat exposeren in het Gemeentehuis van Goirle. Op vrijdag 11 januari 2019 vindt de opening plaats om 19.30 uur. We zullen exposeren tot en met 13 februari. We hopen dat veel Goirlenaren de weg weten te vinden naar het gemeentehuis.

May van den Heuvel.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2018-12-27    door: Fotogroep Goirle

Kinderdijk

Onlangs hadden wij een gast uit China te logeren en wat laat je iemand die uit zo’n groot land komt dan zien van ons kikkerlandje? Natuurlijk hebben wij genoeg unieke plaatsen en attracties, maar we hadden maar zo weinig tijd dat we toch een keuze moesten maken. We kozen voor het “oer-Hollandse” landschap en zijn naar Kinderdijk gereden. Een keer toerist in eigen land zijn is hartstsikke leuk, zeker als je het dan bekijkt door de ogen van iemand die aan de andere kant van de wereld leeft.

De molens van Kinderdijk in de Alblasserwaard staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, een teken dat het een bijzondere plaats is die voor het nageslacht intact gehouden moet worden. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaard (dit zijn de ronde stenen molens), een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard en nog een wipmolen en nog twee rietgedekte achtkantige molens in de polder van Nieuw-Lekkerland. De plek is van internationale waarde, niet alleen vanwege de windmolens, maar ook omdat alle technologie van waterbeheer vanaf de middeleeuwen hier dicht bij elkaar te zien zijn. Voor onze Chinese gast absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Mariëlle Wols
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...