Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-10-18    door: Fotogroep Goirle

Foto van de inmiddels 133 jaar oude Tower Bridge in Londen. Iedereen kent deze brug en wordt door iedere toerist op één of andere manier gefotografeerd.

Veel foto’s worden genomen vanaf de brug zelf. Als je goed kijkt zie je nog wat mensen op de brug staan, die foto's aan het maken zijn.

Ik heb een ander standpunt gekozen en de brug vanaf de onderzijde in beeld gebracht en geprobeerd de nadruk te leggen op de imposante torens. Aan de onderzijde van de brug is ook nog veel detail zichtbaar doordat het licht door het water weerkaatst wordt naar de onderzijde van de brug. Door verder gebruik te maken van een grote beeldhoek en de bladeren van een boom op de voorgrond krijgt de foto een mooie dieptewerking.

John Veeke
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-10-11    door: Fotogroep Goirle

Het portretteren van mensen gebeurt vaak in de fotostudio. Voordeel hiervan is natuurlijk dat je de lichtintensiteit en lichtinval zelf kunt regelen. Ook ben je niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Toch heeft het fotograferen op een buitenlocatie mijn voorkeur. Er is een grote verscheidenheid aan decors tot onze beschikking: urban locaties en zeker ook onze prachtige natuur.

Deze portretfoto van danseres Ali Clarke, studente aan de Fontys Dance Academy, is gemaakt in de bossen van Gorp en Roovert. Meer portretfoto’s kunt u vinden op www.mayvandenheuvel.nl.

May van den Heuvel
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-10-04    door: Fotogroep Goirle

Als fotograaf vind ik het leuk om naar evenementen te gaan. Meestal zijn dat evenementen waarbij het uiterlijk van de bezoekers iets gemeenschappelijk heeft. Het leuke voor mij, als fotograaf, is dat de bezoekers van dat soort evenementen erg bereid zijn om zich te laten fotograferen. Na het maken van de foto’s worden meestal emailadressen uitgewisseld, zodat ik de geportretteerden de gemaakte foto’s toe kan sturen.

Twee keer per jaar ga ik bijvoorbeeld naar de Elfia, waarbij de bezoekers gekleed en geschminkt gaan als sprookjesfiguren, figuren uit comic, personages uit films of variaties daarop.

Een ander evenement waar ik ook jaarlijks naar toe ga zijn de RedHead Days in Breda. Dit is een evenement waar duizenden roodharigen, uit de gehele wereld, elkaar treffen. Het is mij opgevallen dat er vaste kern van bezoekers bestaat. De op de foto getoonde, uit Duitsland afkomstige dames, behoren zo ook tot deze vaste kern. Ieder jaar kom ik ze weer op dit evenement tegen. Helaas zal er volgend jaar geen RedHead Days in Breda plaatsvinden. De organisatie heeft medegedeeld dat ze op zoek zijn naar een nieuwe locatie en om die reden een jaartje willen overslaan.

Ron Zuidgeest
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...