Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-04-19    door: Fotogroep Goirle

Foto gemaakt tijdens de dierenzegening in Oud Turnhout.

In eerste instantie dacht ik bij het bewerken dat de foto onscherp was maar bij het uitsnijden van de foto ontstond er toch een mooi beeld vanwege de man rechtsonder in de hoek. Daarmee is voor mij weer bevestigd dat een foto niet altijd goed gefocust hoeft te zijn om toch een goed beeld op te leveren.

Nico Vromans
 


Fotogroep Goirle en Edgar Allan Poe

2017-04-19    door: May van den Heuvel

Over enkele maanden zit het fotojaar er weer op en deze maand was het alweer de laatste keer dat de leden van Fotogroep Goirle foto’s konden inzenden voor een gezamenlijk gekozen thema, nl. het thema ‘sinister’.

Bij de term sinister kun je denken aan akelig, duister, luguber, naargeestig en dreigend. Het merendeel van de ingezonden foto’s had inderdaad een sinister karakter. Menselijke botten, grafzerken, suggestieve schaduwen, allerlei interpretaties van naargeestigheid kwamen op het presentatiebord. De afgebeelde foto is gemaakt door Fred de Koning.

Over zijn foto zegt Fred: “Deze week was het onderwerp van onze fotogroep 'Sinister'. Bij het maken van de foto zat ik ergens tussen de Noorse fjorden op een boot van de Hurtigruten. Een onheilspellende lucht naderde snel en net toen we dachten dat het los zou barsten, brak nog net de zon even door. Alsof die zijn stralen nog kortstondig op de verlaten auto op de brug wilde laten vallen, zodat deze nog enig zicht had op de overkant. Ik werd getroffen door dit beeld, niet in het minst door het prachtige lijnenspel van de zonnestralen.”

Eerder deze maand zijn we gezamenlijk op fotosafari naar de Zeeuwse kust geweest. De fotosafari stond in het teken van het werken met een Neutral Density filter (grijsfilter), hetgeen inhield dat men met lange sluitertijden te maken kreeg en dat een statief onontbeerlijk was. Het effect bij gebruik van zo’n filter is dat water door de bewegingsonscherpte een zijdezachte waas krijgt en wolkenluchten uiteen getrokken worden. Onze leden Frans en Marianne Schrijver hadden vooraf de theorie van het werken met een ND filter op duidelijke wijze behandeld, zodat alle leden probleemloos aan de slag konden gaan.

Persoonlijk succes was er deze maand voor Frans Schrijver en Nico Vromans met ieder een mooie klassering bij de wedstrijd Foto Regionaal van de Fotobond. Frans met een serie over het brandmerken van koeien en Nico met een serie over de hectiek in de keuken van een restaurant.

Binnenkort kunt u op onze inmiddels goed gevulde website www.fotogroepgoirle.nl de foto’s van het thema ‘sinister’ en de foto’s van onze fotosafari bekijken. Ook kunt u er de portfolio’s van onze leden bekijken.

May van den Heuvel.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-04-12    door: Fotogroep Goirle

De foto van deze week is gemaakt door Piet Kuijten. Piet heeft met deze foto een Bronzen Certificaat behaald bij de Bondsfotowedstrijd van de Nederlandse Fotobond.

Piet: “Ik heb al een keer of tien een concert van Shantel bezocht. Ze traden twee keer op tijdens het Festival Mundial. Omdat ik daar altijd aanwezig was als fotograaf met perskaart kon ik ook steeds vooraan foto’s van hen nemen. Doordat ik mijn foto’s ook uitwisselde met deze groep kreeg ik contact met vooral de drummer Marcus Darius Ghoreischian. Vlak voor zijn optreden tijdens het laatste Festival Mundial, waar zij voor de derde keer optraden, sprak ik een tijdje met hem en vertelde dat ik weer foto’s zou gaan maken. Tijdens zijn optreden hield hij mij steeds, tussen al die fotografen, goed in de gaten. Hierdoor heb ik van hem heel speciale beelden kunnen maken.

Eén ervan is deze foto waarop hij het enthousiasme van het publiek aanwakkerde op zijn voor mij bekende manier. Als je een muzikant kent, kun je hem ook beter inschatten en maak je daardoor ook meestal betere foto’s. Zeker door zijn pose, zijn uitgestrekte armen met grote handen, zijn verdere uiterlijk en kleding werd het een heerlijke foto. Ook de kleur en de verlichting werkte goed mee.”
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-04-05    door: Fotogroep Goirle

Naast het fotograferen van o.a. natuur- en stadslandschappen, behoort ook reisfotografie tot mijn passie.

Deze foto maakte ik in San Francisco tijdens onze rondreis langs de Westkust van Amerika. San Francisco is de vierde stad in Californië met ca. 850.000 inwoners. Opvallend is het hoogteverschil in de stad en de daarbij horende steile straten. Sommige straten zijn er zelfs zo steil dat er waarschuwingsborden langs de weg staan dat auto's alleen dwars mogen parkeren!

Marielle Wols
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...