Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2018-12-12    door: Fotogroep Goirle

Straatmuzikanten.

Straatmuzikanten op vakantie leveren mij zelden wedstrijdwaardige foto’s. Toch zijn sommige authentieke gasten op typische plekken vaak wel een foto waard. Wanneer je ze dan eerst wat geld geeft, zijn ze meestal wel bereid hun act extra fotogeniek te maken.

Erik Verstegen.
 


Brons voor Marianne Schrijver-Lievense en Piet Kuijten

2018-12-09    door: Fotogroep Goirle

Bij de wedstrijd 'Foto Individueel', uitgeschreven door De Fotobond, hebben zowel Marianne Schrijver-Lievense als Piet Kuijten een bronzen certificaat behaald. Beiden Gefeliciteerd!!
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2018-12-05    door: Fotogroep Goirle

Deze foto heb ik gemaakt in november toen het blad aan de bomen erg mooi verkleurd was. Het was ook erg zonnig en door de lage zon ontstaan er mooie schaduwen. Ik heb gewerkt met een groot diafragma waardoor er onscherpte ontstaat in de achtergrond.

Hanneke van Iersel
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-11-28    door: Fotogroep Goirle

Deze foto is gemaakt in Heerlen. Het is een reflectie van het Glaspaleis. Dit “paleis” werd in 1934/35 gebouwd voor de Heerlense stoffenkoopman Peter Schunck. Het modehuis Schunck is een van de belangrijkste voorbeelden van het “Nieuwe Bouwen” in Nederland.

In de Tweede Wereldoorlog raakte dit glazen paleis herhaaldelijk beschadigd. In de loop der jaren werd het meerdere keren gered voor dreigende sloop. De gemeente Heerlen is de huidige eigenaar. Het gebouw doet nu dienst als multidisciplinaire culturele instelling.

Frans Schrijver
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...