Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-04-10    door: Fotogroep Goirle

Als fotogroep zijn we bezig geweest met het thema levitatie. Ik heb een dartpijl aan draadjes gehangen en een model ervoor gezet.

Door medewerking van mijn fotomaatjes is het een leuke, expressieve foto geworden.

Nico Vromans fotografie.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-04-03    door: Fotogroep Goirle

Deze foto is gemaakt in Christchurch (Nieuw-Zeeland). Op een verfijnde manier is deze graffiti op de muur aangebracht, waarna de tand des tijds sommige onderdelen heeft aangetast.

Om de inbreng van de fotograaf in deze foto te laten zien, is er met behulp van het dak van een auto een reflectie van een gedeelte van het kunstwerk opgenomen in de foto.

Frans Schrijver
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-03-27    door: Fotogroep Goirle

Mijn grootdochter. Ze wil niet meer klein zijn en sindsdien noem ik haar grootdochter tot volle tevredenheid van mijn grootdochter. Mijmerend op de vensterbank. In eigen gedachten. Ik vond het een mooi beeld om vast te leggen. z/w om de sfeer te verhogen en de foto wat tijdloos te maken.

Nico Vromans Fotografie
 


Fotogroep Goirle – Brons voor Jeroen van den Berg en Erik Verstegen.

2019-03-27    door: May van den Heuvel

Bij de Bondswedstrijd van de Fotobond Nederland heeft Jeroen van den Berg brons behaald met zijn foto ‘Obstacle Run’. De foto van Jeroen kunt u samen met de gehele clubinzending op onze website www.fotogroepgoirle.nl bekijken. Ook Erik Verstegen behaalde brons en wel bij Foto Online, eveneens een wedstrijd uitgeschreven door de Fotobond Nederland. Een knappe prestatie van beide clubleden, die een felicitatie verdient.

Intussen hebben we ook weer een clubavond besteed aan een vrij thema. John Veeke had sfeervolle foto’s gemaakt in het wandelgebied Huis ter Heide. Erik Verstegen liet ons meegenieten met het dorpsleven op het Chinese platteland. Frans Schrijver toonde de strakke lijnen en mooie vlakken, die zo kenmerkend zijn in de moderne architectuur. De met invulflits gemaakte foto’s van Ron Zuidgeest van een dame in ruiterkleding zouden prima kunnen passen in een modellenblad. De foto bij dit artikel is gemaakt door Marianne Schrijver-Lievense.

Marianne: “Deze foto is gemaakt in Rimini, de Italiaanse badplaats aan de Adriatische Zee. Aan de boulevard is het enorm druk. Heel veel hotels, eethuisjes en kermisattracties zorgen voor veel levendigheid én lawaai. Ga je echter de binnenstad in, dan vind je rust, prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en parken. In een klein verlaten parkje kom je dan plots deze dame tegen die haar hond uitlaat.”

Onze clubleden Rita van den Bout en Nico Vromans verzorgden een interessante clubavond over flitsfotografie. Na een algemene inleiding van Rita zette Nico ons aan het werk in de studio. In de pop-up studio van Rita konden de leden aan het werk met table top fotografie.

May van den Heuvel.
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...