Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-02-13    door: Fotogroep Goirle

Roestbak

Foto in de USA bij een zogenaamde wigwam camping annex hotel met voor iedere wigwam een fraaie oude Amerikaanse slee geheel verweerd door weer en wind en vrijwel geheel verroest. De foto is bewerkt in Photoshop door hem meer contrast te geven en minder levendigheid met minder verzadiging zodat je een wat obscuur en donker beeld krijgt. De achtergrond is verdonkerd om het oog niet af te leiden van de auto.

Geert Brekelmans
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-02-06    door: Fotogroep Goirle

Lille - Cathédrale Notre Dame de la Treille.

De eerste steen voor deze neogotische kathedraal in Rijsel (=Lille) werd gelegd in 1854. In 1947 was de voorgevel nog niet af. In 1999 werd de afwerking daadwerkelijk uitgevoerd. De voorgevel is uiteindelijk een bijzonder kunstwerk van Portugees marmer van 27 mm dik geworden. Het marmer wordt opgehouden door een staalstructuur. Die constructie houdt de 110 stukken marmer vast van elk 50 kg zwaar. Overdag lijkt het marmer aan de binnenzijde wit gekleurd te zijn en aan de buitenzijde ondoorzichtig. 's Avonds laat men licht branden aan de binnenzijde van de kathedraal, waarbij het marmer even mooi wit oogt als aan de buitenzijde.

Frans Schrijver.
 


Fotogroep Goirle start het jaar met een vrij thema.

2019-01-30    door: May van den Heuvel

Januari was voor Fotogroep Goirle een drukke maand. Allereerst was er de drukbezochte opening van onze exposite in Het Gemeentehuis van Goirle. We mochten veel familie, vrienden en fotovrienden verwelkomen. Dank voor de vele positieve reacties.

In januari stond er weer een vrij thema op de agenda. Alle leden konden maximaal drie foto’s per persoon tonen met een zelfgekozen thema. Zo toonde bijvoorbeeld Geert Brekelmans foto’s van de LocHal, Hanneke van Iersel had een aantal kleurrijke herfstfoto’s meegebracht, Frans Schrijver had een paar foto’s met graffiti gemaakt en Nico Vromans toonde pinhole foto’s.

De foto bij dit artikel is één van de pinhole foto’s van Nico. Hij vertelt hierover: “Een pinhole houdt in dat je geen lens gebruikt op je camera, maar in dit geval heb ik een stukje blik genomen van een colablikje en er met een speld een gaatje in gemaakt. Daarna heb ik een gat geboord in een afsluit dop van een camerabody en het stukje blik met tape voor het gat geplakt. Het effect is een wat wazige foto met een enigszins mysterieus, melancholisch effect.”

Volgende maand gaan we weer aan de slag met het thema ‘schaduw’ en leveren we een serie foto’s aan voor de Bondswedstrijd, een landelijke fotowedstrijd van de Fotobond Nederland.

Op onze website kunt u een fotoverslag zien van de opening van onze tentoonstelling en uiteraard bent u van harte welkom om onze expositie in Het Gemeentehuis te bezoeken. Dit kan nog tot en met woensdag 13 februari tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

May van den Heuvel.
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...