Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle werkte aan een vrij thema.

2019-05-29    door: May van den Heuvel

Na het verplichte thema ‘havens en zeegezichten’ van de maand april, stond er deze maand weer een vrij thema op het programma bij Fotogroep Goirle. Zoals gebruikelijk kon iedereen maximaal drie bij elkaar passende foto’s aanleveren met een zelfgekozen thema. Omdat je ieders voorkeuren op het gebied van fotografie enigszins wel weet, is het leuk als iemand je weet te verrassen met foto’s die je niet van hem of haar verwacht.

Zo heeft Piet Kuijten een voorkeur voor podiumfotografie, maar deze keer leverde hij sfeerbeelden van de kloosterdag bij de Trappisten aan. Fred de Koning had tijdens een bezoek aan het Gemeentemuseum van Den Haag foto’s gemaakt met een heel fraai lijnenspel. Steeds weer weet Fred ons een perfecte compositie van lijnen en vlakken voor te schotelen. De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Rita van den Bout.

Rita: “Als bezoeker van de kas in de Botanische Tuin te Madrid loop je via woestijn-, subtropisch klimaat naar het tropisch klimaat. Derhalve is er een prachtig overzicht van planten die in deze verschillende klimaten groeien en bloeien. Deze plant groeit in het vochtige tropische gedeelte van de kas. Het is waarschijnlijk de paradijsvogelplant. De Botanische Tuin is geen openbare tuin. Er moet entree betaald worden. Het is een aanrader om daar heerlijk ontspannen te lopen in het behoorlijk drukke Madrid. “

Op onze website www.fotogroepgoirle.nl kunt u foto’s van dit en eerdere thema’s bekijken. Ook heeft ieder lid een persoonlijk portfolio op de website met foto’s die meestal niet voor de thema’s gebruikt zijn. In veel gevallen kunt u ook nog doorlinken naar de individuele websites van de leden.

May van den Heuvel
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-05-29    door: Fotogroep Goirle

In de maand mei staan 2 dagen volop in de aandacht, nl. de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Onlangs waren wij in Limburg en brachten een bezoek aan de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Deze militaire begraafplaats is een monument ter nagedachtenis aan de overleden soldaten van de VS ten tijde van de strijd in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en het Roergebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er liggen meer dan 8.000 soldaten begraven die vochten voor onze vrijheid. Hier krijgen zij een prachtig eerbetoon in de vorm van een perfect onderhouden begraafplaats met wit marmeren kruizen, in gebogen lijnen geplaatst. Een indrukwekkend gezicht. Een bezoek aan deze begraafplaats doet je maar eens en te meer beseffen dat onze vrijheid herdacht en gevierd moet blijven worden.

Mariëlle Wols
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-05-22    door: Fotogroep Goirle

Deze keer een ander soort straatfotografie geprobeerd. Ik ben op zoek gegaan naar lijnen en verstilde straatbeelden. Door de foto in zwart wit te maken worden de lijnen en vlakken benadrukt. Deze foto is gemaakt in het havengebied te Antwerpen.

Met vriendelijke groet,

Nico Vromans Fotografie Burgemeester Rensstraat 26 5051CN Goirle 06 44 59 65 14 www.nicovromans.nl https://www.facebook.com/nvromans
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...