Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2020-02-05    door: Fotogroep Goirle

Kaapse buffel

De Kaapse buffel, behorend tot de Big Five van Afrika is een imposant beest. De buffel op deze foto is nog vrij jong, naarmate de dieren ouder worden ontwikkelen de hoorns zich verder en ontstaat er een waar pantser op hun kop. De buffel is berucht en heeft een slechte reputatie. Er zijn voldoende beelden te vinden waarop een buffel het gevecht met andere roofdieren aangaat, die het soms met de dood moeten bekopen. Meestal hebben ze wel een “vriendje” op de rug in de vorm van een ossenpikker. Dit vogeltje zorgt ervoor dat teken en parasieten uit de huid gepikt worden.

Marielle Wols
 


Fotogroep Goirle ging met een vrij thema aan de slag.

2020-01-29    door: May van den Heuvel

De leden van Fotogroep Goirle toonden ieder tijdens de eerste foto avond van dit jaar foto’s met een zelfgekozen thema. Maximaal drie foto’s van het gekozen thema konden aangeleverd worden. Dit resulteerde zoals gebruikelijk in een diversiteit aan onderwerpen, hetgeen soms voor verrassingen kan zorgen. Zo toonde Erik Verstegen een aantal vrij abstracte foto’s, terwijl we Erik kennen als iemand die veelal de straatfotografie beoefent. We zagen fraaie zwartwit foto’s van Hanneke van Iersel. Hanneke had ieder beeld opgebouwd uit meerdere opnamen, waardoor haar foto’s een mysterieus karakter kregen. Frans Schrijver oogstte veel lof met een fraaie straatopname gemaakt in Porto. De foto gaf ons een kijkje in het dagelijkse leven in de Portugese stad, waar in een kleurrijke straat een verbouwing plaatsvond.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Piet Kuijten. Piet fotografeerde in december tijdens ‘De Nacht van de Kunsten’ bij de voorstelling ‘Nachtkijker’. Dit was een samenwerking tussen de afdelingen Beeldende Vorming, AMPA (voorheen conservatorium) en Toneel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De leden van de fotogroep associeerden de foto al snel met het werk in de mijnbouw, gezien de hoofdlampjes en het vogelkooitje. Ook deze foto viel erg in de smaak bij de leden van Fotogroep Goirle.

Op onze website kunt u de foto’s van ons laatste thema, vorige thema’s en de persoonlijke portfolio’s bekijken.

May van den Heuvel
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2020-01-15    door: Fotogroep Goirle

Best eng eigenlijk.

Deze 2 horrorclowns kwam ik tegen als een soort aandachtstrekker bij de ingang van een winkel. Het tafereel trok inderdaad veel aandacht van het winkelende publiek. Je kunt je afvragen of het niet een beetje te eng is voor de tere kinderziel. Deze moeder greep het moment aan om haar dochter een beetje weerbaar te maken voor horror door haar letterlijk een klein zetje te geven. Later hoorde ik het kind tegen haar moeder in de winkel zeggen dat ze het niet eng vond, want het zijn poppen en poppen zijn niet echt. Toch klonk het wat onvast en niet overtuigend. Toch wel eng eigenlijk.

Erik Verstegen
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...