Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle en de vier elementen.

2018-10-31    door: May van den Heuvel

De leden van Fotogroep Goirle presenteerden deze maand hun foto’ s van het thema ‘de vier elementen’ , te weten: aarde, water, vuur en lucht. De foto bij dit artikel is gemaakt door Marianne Schrijver Lievense.

Marianne: “Deze vier elementen zijn de vier oerprincipes waaruit alles is opgebouwd. Het zijn de bestanddelen van de ons omringende werkelijkheid, van de natuur, waar wij ook deel van uitmaken. Leuk dat er veel verschillende manieren waren om dit onderwerp in beeld te brengen. Sommigen hadden vier aparte foto’s, maar er waren ook fotografen die deze 4 elementen zelfs in één totaalbeeld presenteerden. Een van mijn foto’s van dit thema was het beeld van de Strokkur in IJsland. Deze geiser ligt in het warme bronnengebied Geysir, ten noordoosten van Reijkjavik. Dit gebied werd zo’n 1.000 jaar geleden actief. Tegenwoordig is de Strokkur de indrukwekkendste en grootste actieve geiser die vanuit zijn helderblauwe poel een 15-30 m. hoge waterzuil omhoog spuit.”

Onlangs vernamen we ook de uitslag van de Benevisie fotowedstrijd. De Benevisie wedstrijd is een fotowedstrijd met deelnemers uit Brabant en Vlaanderen. Ook dit jaar was Fotogroep Goirle weer succesvol. May van den Heuvel behaalde de eerste prijs in de categorie ‘kleur’. Daarnaast waren er acceptaties voor de tentoonstelling met foto’s van John Veeke, Erik Verstegen, Piet Kuijten, Frans Schrijver en May van den Heuvel. De jury zal op 10 november de foto’ s bespreken in Theater ‘ De Leest’ in Waalwijk. In datzelfde weekend worden alle prijswinnende en geaccepteerde foto’s daar tentoongesteld.

May van den Heuvel.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-10-31    door: Fotogroep Goirle

“Mamma Mia! -Here We Go Again-”

Tijdens mijn vakantie, in dorpje Molyvos op het eiland Lesvos, Griekenland, kwam ik een “oude” bekende tegen. Zij, Francisca, is een Nederlandse die al meer dan 15 jaar geleden haar hart verloren had aan een andere “oude” bekende van mij, Manolis. Manolis is geboren en getogen in het dorpje Molyvos en is vooral bekend om zijn goede danskunsten. Maar sinds hij Francisca ontmoet had woont hij samen met haar in Utrecht en geeft hij les in Grieksdansen in verschillende steden in Nederland. Ieder jaar komen ze met hun kinderen 6 weken op vakantie in het dorp.

Tijdens het bijkletsen en borrelen vertelde ze mij een nieuwtje: Ze gaan trouwen en ze stelde het zeer op prijs als ik ook naar hun bruiloft zou komen. Ik was uiteraard zeer aangenaam verrast met deze uitnodiging. Maar, ik had ook wel gelijk zoiets van, als dat maar in mijn overvolle agenda past… Dus vroeg ik maar gelijk even wanneer en waar de bruiloft zou plaatsvinden. Haar antwoord was heel kort: over 1 week en hier in Molyvos! Nou dat zou mooi uitkomen, want dan zouden wij daar ook nog op vakantie zijn. Maar ze ging verder: en er is een “Meet & Greet” de avond voorafgaand aan de bruiloft en ook nog een feest de dag na de bruiloft.

Het werd een sprookjes huwelijk die een sfeer van de film “Mamma Mia!” uitstraalde. Ik zal u de 1500 foto’s die ik tijdens die drie dagen gemaakt heb besparen, maar deze foto wilde ik u niet onthouden. De bruid werd van haar huis, per ezel, naar het stadhuis vervoerd, waar de bruidegom haar op stond te wachten.

Ron Zuidgeest
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-10-24    door: Fotogroep Goirle

Op zee

Bij deze foto heb ik er bewust voor gekozen deze om te zetten naar zwart-wit. Door alle kleur uit het beeld te halen ontstaat een rustig beeld, wat prettig is om naar te kijken. Het brengt je terug naar de essentie. De bergen aan de linkerkant, de pier vanaf de rechterzijde en een klein bootje ongeveer in het midden zorgen voor een goede en evenwichtige verdeling in het beeld. Tel daar bij op de rimpeling in het water en wat zeemist en je hebt een beeld wat naar mijn gevoel klopt. Soms heb je meer niet nodig…. Ik hoop dat u het met mij eens bent!

Mariëlle Wols.
 


1ste prijs Benevisie voor May van den Heuvel

2018-10-12    door: Fotogroep Goirle

May van den Heuvel heeft de 1ste prijs gewonnen bij de wedstrijd Benevisie in de categorie kleur. Benevisie is een wedstrijd voor leden van de afdeling West Noord Brabant samen met leden van fotobond afdeling Antwerpen. Van zowel de Belgische als de Nederlandse foto's werden er 75, in totaal 150, geaccepteerd voor de tentoonstelling in Waalwijk.

Van onze vereniging werden naast de foto van May van den Heuvel nog vijf foto's geaccepteerd. Deze zijn van Frans Schrijver, Erik Verstegen, John Veeke, Piet Kuijten en nogmaals een foto van May van den Heuvel. Met dit resultaat zijn wij als fotogroep zeer tevreden.

De Prijsuitreiking/Opening van de Benevisie is op zaterdag 10 november 2018 om 16.00 uur in Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 in Waalwijk. Aansluitend is de tentoonstelling te bezoeken tot 18.00 uur. De expositie is ook nog te bezoeken op zondag 11 november 2018 van 11.00 tot 18.00 uur.

Bekijk naast de prijswinnaars ook onze gehele inzending in het album Benevisie 2018 onder PORTFOLIO / WEDSTRIJDEN.
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...