Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2020-01-15    door: Fotogroep Goirle

Best eng eigenlijk.

Deze 2 horrorclowns kwam ik tegen als een soort aandachtstrekker bij de ingang van een winkel. Het tafereel trok inderdaad veel aandacht van het winkelende publiek. Je kunt je afvragen of het niet een beetje te eng is voor de tere kinderziel. Deze moeder greep het moment aan om haar dochter een beetje weerbaar te maken voor horror door haar letterlijk een klein zetje te geven. Later hoorde ik het kind tegen haar moeder in de winkel zeggen dat ze het niet eng vond, want het zijn poppen en poppen zijn niet echt. Toch klonk het wat onvast en niet overtuigend. Toch wel eng eigenlijk.

Erik Verstegen
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2020-01-08    door: Fotogroep Goirle

Tijdens de vakantie in Australië, oktober en november 2019, kon ik al volop genieten van de kerstsfeer in een winkelcentrum bij 26 graden boven nul. Warm genoeg om te surfen!

Rita van den Bout
 


Fotogroep Goirle – Foto van het Jaar

2020-01-02    door: May van den Heuvel

Fotogroep Goirle heeft het fotojaar afgesloten met de verkiezing van ‘De Foto van het Jaar’. Ieder lid van de fotogroep had maximaal drie foto’s aangeleverd die in het voorbije kalenderjaar gemaakt waren en waarover hij of zij zelf zeer tevreden was. We hadden dhr. Hans Brongers van de Fotobond uitgenodigd om de foto’s te bespreken. Hans had geruime tijd vooraf de beschikking gekregen over de digitale bestanden en ook over de geprinte foto’s, zodat hij een gedegen oordeel kon geven over de gebruikte techniek en de zeggingskracht van de aangeleverde beelden. Hans becommentarieerde op heel kundige wijze iedere foto door de foto’s te beschrijven, te analyseren, te interpreteren en te waarderen. Tevens koos hij de tien foto’s die volgens hem in aanmerking komen voor onze inzending voor de Bondsfotowedstrijd begin volgend jaar. Dit is een fotowedstrijd voor clubs die aangesloten zijn bij de Fotobond Nederland.

De foto bij dit artikel, gemaakt door Frans Schrijver, is gekozen tot ‘Foto van het Jaar’. Frans maakte een zelfportret naar voorbeeld van de bekende Nederlandse fotograaf Teun Hocks. Bekijk het fotoalbum met alle foto's die hebben meegedongen naar de titel Foto van het Jaar 2019.

De kracht van Hocks is dat hij dingen die op zichzelf gewoon zijn, combineert tot iets vreemds. Zijn werk nodigt uit tot het verzinnen van een verhaal bij de foto. De foto van Frans is ook een foto waar men een verhaal bij kan bedenken. Voor iedereen was deze foto de terechte winnaar.

Fotogroep Goirle wenst alle Goirlenaren een GELUKKIG EN GEZOND 2020.

May van den Heuvel
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...