Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-11-13    door: Fotogroep Goirle

Foto van een bodypaint model in Lisse. De modellen worden gedurende de dag beschilderd door kunstenaars met allerlei voorstellingen op de huid, de modellen zijn naakt waardoor de huid fraai egaal kan worden beschilderd. De modellen poseren graag voor de camera en gaan er meestal goed en rustig voor zitten, zodat je meerdere foto’s kunt maken.

Geert Brekelmans
 


Fotogroep Goirle werkte aan een vrij thema.

2019-10-30    door: May van den Heuvel

In oktober stond er weer een vrij thema op het programma bij Fotogroep Goirle. Alle leden konden weer maximaal drie bij elkaar passende foto’s tonen met een zelfgekozen onderwerp. Frans Schrijver toonde deze keer een wat grotere serie over het werk van de mecanicien van de Jumbo wielerformatie. Frans had de foto’s gemaakt toen de wielerformatie deelnam aan de Ronde van Spanje. Geert Brekelmans liet zien dat je ook mooie foto’s kunt maken van de niet zo fraaie Maasvlakte. De foto’s van Nico Vromans vertelden het trieste verhaal van vluchtelingen in Calais, die als verstekeling in een vrachtwagen probeerden te komen. De foto bij dit artikel is gemaakt door Marianne Schrijver.

Marianne: Frank Owen Gehry is een Canadees-Amerikaans architect. Veel belangrijke gebouwen zijn van zijn tekentafel gekomen. Het meest spraakmakend is het Guggenheim museum in het Spaanse Bilbao. Dit gebouw, dat gerealiseerd werd in 1999, verrees op een voormalig haventerrein bij de oude binnenstad. Het “Museo Guggenheim Bilbao” is naast Venetië en New York één van de drie Guggenheim-musea over de hele wereld. Het gebouw is grotendeels bedekt met schubvormige titaniumplaten, die ervoor moeten zorgen dat het gebouw 100 jaar kan schitteren!!
Frank Gehry is een vertegenwoordiger van het “deconstructivisme”, een moderne bouwstijl waarbij de bouwwerken een verwarrende willekeurig bij elkaar geplaatste vlakken en verwrongen lijnen lijken te zijn. Samen wekken ze de indruk dat de constructie ieder moment in elkaar kan zakken. Het is zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een uiterst fascinerend gebouw, dat ervoor gezorgd heeft dat heel veel toeristen een bezoek brengen aan Bilbao.

De foto’s van dit thema kunt u weer bekijken op onze website.

In de Goirlese Bibliotheek kunt u tot december nog een kleine expositie van Fotogroep Goirle bezoeken. Deze expositie heeft als thema ‘De Spoorzone’.

May van den Heuvel
 


Fotogroep Goirle - Foto van de Week

2019-10-23    door: Fotogroep Goirle

De foto toont een deel van de binnenzijde van de koepel van de Reichstag te Berlijn. Deze koepel is transparant. De mensen op de foto kunnen door het glas heen de vloer van de hoofdetage van het Rijksgebouw zien. Hier vergadert het parlement van Duitsland. De transparantie is een metafoor voor de werking van de democratie.

Rita van den Bout
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...