Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Home

Wie zijn wij?

Fotogroep Goirle is een huiskamergroep van 14 enthousiaste fotografen, die zichzelf en elkaar willen stimuleren tot het maken van steeds betere foto’s. We zijn vanaf 22 mei 2014 actief onder de naam Fotogroep Goirle en hebben ons per 1 januari 2015 aangesloten bij de FotoBond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie).
We hanteren een maximum ledenaantal van twaalf, om zo alle te bespreken foto’s en fotografen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen.

Locatie

Twee keer per maand komen we samen in een ruimte van Poolcafé Bojangles aan de Tilburgseweg in Goirle.

Activiteiten

De basis van onze activiteiten is het fotograferen aan de hand van thema’s.
Die thema’s kiezen we aan het einde van het voorafgaande fotojaar. Tijdens een thema-avond probeert iedere fotograaf drie foto’s te tonen, die gemaakt moeten zijn nadat de thema’s gekozen zijn.
De tweede avond van de maand verdiepen we ons in verschillende aspecten die belangrijk zijn binnen de fotografie en voor onze fotogroep. Dat kunnen zaken zijn zoals compositie, tentoonstellingen, een spreker, enz…

Samenwerkingen

Wij staan open voor allerlei vormen van samenwerking met andere fotoclubs/groepen. Zo hebben we al een samenwerking met de South Skye Camera Club uit Schotland en FC Optiek uit Goirle.