Bruidsfotografie

Veel amateur fotografen schrikken terug voor het maken van een bruidsreportage. Sommigen vinden dat hier te veel verantwoordelijkheid aan kleeft en zien veel valkuilen. Anderen  vinden bruidsfotografie weer niet kunstzinnig verantwoord en weer anderen vinden het gewoon erg veel werk voor hetgeen het hun oplevert.

Ik vind bruidsfotografie juist erg leuk en uitdagend. Een aantal keer per jaar steek ik er graag mijn tijd en energie in eens het maximale uit zo’n reportage te halen! Er gebeurt zoveel op zo’n feest en er hangt zo’n positieve sfeer dat het voor mij een feest is om hier eens flink mijn fotografische tanden in te zetten. Ook leuk dat er zo nog eens wat van mijn werk aan de muur komt te hangen! Te veel van mijn landschap, urban en reisfotografie verdwijnt op de harde schijf.

Wat een bruidsreportage mij niet oplevert zijn foto’s waarmee ik zou meedoen met een wedstrijd. Hoewel? Met deze foto ga ik het (ik heb inmiddels toestemming) dit jaar toch proberen. Tijdens de trouwdag werd de spanning het kind allemaal wat te veel. Erg sfeervol zo’n beeld waarop de moeder het kind liefdevol troost. Het leuke is dat de foto ook een beetje een twist heeft. Gewoonlijk denkt men aan de bruid zelf als degene die het allemaal wat te veel wordt. Op deze foto is dit net omgekeerd.

Erik Verstegen