Fotogroep Goirle – Eindelijk weer begonnen.

 

Na een noodgedwongen pauze van een aantal maanden hebben de leden van Fotogroep Goirle eindelijk weer in hun clubruimte elkaars foto’s kunnen bespreken. De afgelopen maanden ontmoetten we elkaar digitaal d.m.v. zoombijeenkomsten, maar vanzelfsprekend is dat een werkwijze die minder prettig is dan de clubavonden waarbij ieder fysiek aanwezig is.

Deze keer stond er geen verplicht thema op het programma, maar werd iedereen vrijgelaten in hun keuze. Fred de Koning toonde een sfeervolle droefgeestige serie foto’s van de omgeving van Yerseke. Geert Brekelmans liet mooie monochroom foto’s zien, gemaakt in een museum. Maar ook de andere leden lieten zien dat ze niet hadden stilgezeten tijdens de coronamaanden. De foto’s m.b.t dit thema kunt u weer bekijken op onze inmiddels goed gevulde website.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Rita van den Bout. Rita fotografeerde dit fraaie beeld tijdens een workshop natuurfotografie waaraan ze heeft deelgenomen. Rita: “Op de eerste locatie hadden we de gelegenheid de prachtig, rode zeekraal te fotograferen. Zoals bekend is de eetbare zeekraal groen. De zeekraal kleurt rood wanneer de herfst voor deze plant intreedt. Onderweg van de ene locatie naar de andere zag ik in de verte de Zeelandbrug met een prachtige wolkenlucht erboven. De foto is omgezet naar zwart wit om de wolkenlucht iets dramatischer te maken. We hebben de hele ochtend geen druppel regen gehad!!!”   ISO 100; S 1/250; F 14  Brandpunt 24mm. Lens Nikkor 24-70 2.8

May van den Heuvel.