Overgave

Diana Bokje koos de Foto van het Jaar.

Tijdens onze laatste zoombijeenkomst van het afgelopen jaar besprak Diana Bokje de inzendingen voor ‘De Foto van het Jaar’. Diana is een bekende naam in de fotowereld: ze is o.a. docent fotografie, redacteur van de fotobladen Pf en Shutr, mentor bij de Fotobond, portfolio reviewer en ze was ook al één van de gastsprekers bij het fotografiecafé in het Jan van Besouwhuis in Goirle.

Een aantal weken voorafgaande aan de bespreking had ieder lid 3 foto’s aangeleverd, zodat Diana voldoende voorbereidingstijd had om tot een goede beoordeling te komen. Het merendeel van de inzendingen bestond uit portretten en landschapsfoto’s. Daarnaast waren er ook nog enkele stadsgezichten en foto’s die in een museum gemaakt waren.

Diana koos als Foto van het Jaar een foto van Hanneke van Iersel. De foto heeft als titel ‘Overgave’ en is er een uit de serie ‘Emoties’. Hanneke: “Het leven gaat gepaard met emoties, de ene keer heel sterk en de andere keer is het wel te handelen. Emoties komen en gaan, maar kunnen je ook opbreken. Wat als je angsten zo groot zijn dat je de deur niet meer uit durft te gaan, of dat je slapeloze nachten hebt omdat er enge dromen zijn. Samen met twee jonge ballerina´s heb ik poses gezocht die passen bij de emotie. Door de uiting van de emotie te vergroten en vervolgens deze beelden op elkaar te leggen heb ik de emoties versterkt.”

Diana selecteerde uit de totale inzending 10 foto’s die volgens haar geschikt waren om in te zenden voor de Bondsfotowedstrijd. De Bondsfotowedstrijd is een wedstrijd voor fotoclubs die aangesloten zijn bij de Fotobond en die in het voorjaar van 2021 plaats zal vinden.

Wij zijn heel tevreden over de deskundige, gedegen bespreking van onze foto’s door Diana, waarvoor wij haar hartelijk danken.

 

Fotogroep Goirle wenst alle Goirlenaren een Gezond en Gelukkig  2021.

May van den Heuvel.