Fotogroep Goirle was op straat te vinden.

Bij Fotogroep Goirle behandelen we regelmatig thema’s binnen de fotografie. Het thema voor de maand april was Straatfotografie.

Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie blijft evenwel een moeilijk te definiëren genre, omdat het zich op het kruispunt bevindt van documentaire fotografie, het toeristisch kiekje en het fotojournalisme dat zich op faits divers richt.

Ik vond het lastig om aan de eisen van dit genre te voldoen tijdens de pandemie. Ik heb derhalve terug moeten grijpen naar een shot dat ik net voor de lockdown in Griekenland heb kunnen maken. Omdat ik op dat moment een van de weinige toeristen was, lukte het mij niet om geheel onzichtbaar een kiekje van dit straatbeeld te schieten.

Gelukkig gaan nu de terrassen in Nederland en in Griekenland weer open en kunnen we net als deze heren van een drankje in de buitenlucht genieten.

Met vriendelijke groet,

Ron Zuidgeest