Piet

Fotograferen in coronatijd.

Piet

Onze Fotogroep Goirle komt door de Coronamaatregelen op dit moment niet fysiek bij elkaar.
En thuis zit je ook met Coronarestricties.
Omdat ik graag meer portretfoto’s wil maken en geen model heb, heb ik mijzelf maar gebombardeerd tot model.

Door omstandigheden had ik mij een tijdje niet mishandeld met de tondeuse. Hierdoor werden mijn haren wat langer. Omdat ik mijzelf dus als model wilde gebruiken kwam dat goed uit.

Op mijn appartement in het Cenakel te Tilburg kreeg ik mijn natuurlijk licht vanaf buiten. Ik werk namelijk het liefst zonder flits.
Hierdoor kwam het licht ook van één kant.

Als achtergrond gebruikte ik mijn dia projectiescherm met een donkergekleurd  laken eroverheen.
Camera op statief.

Het scherpstellen deed ik op een bezemsteel die ik tegen mijn stoel plaatste ter hoogte van mijn ogen. Na het scherpstellen zette ik de scherpstelling op manuel en verwijderde de bezemsteel.
Daarna zette ik de zelfontspanner op 12 seconden. Drukte de ontspanknop in en ging op de stoel zitten. Zorgde ervoor dat mijn ogen op de juiste afstand zaten ten opzichte van de camera zodat de scherpstelling klopte. Verder nam ik ondertussen een pose aan. Na 12 seconden werd de foto genomen. Weer opstaan, controleren of de foto goed is. Zo niet, dan gewoon weer opnieuw. En dat vele, vele malen…..
Zo is deze foto tot stand gekomen.
In de nabewerking flink gewerkt met veel contrasten en de achtergrond echt zwart gehouden.

Zo heb ik nu al heel veel poses kunnen vastleggen.

Het is de bedoeling dat ik nu portretten van mijzelf maak waarbij ik mijn handen ga gebruiken. Samen met mijn gezichtsuitdrukking en mijn handen beeld ik dan zaken uit als “Welkom”, “Aangenaam kennis te maken”, “Hé, jij daar”, “Pas op”, “Superb”, “Ho, ho,…. Afstand houden”, enz…. Maar wel in de stijl van getoonde foto.

Zo blijf je ondanks Corona goed bezig…..

Piet Kuijten.