Fotogroep Goirle koos ‘De Foto van het Jaar’.

Door corona moest de verkiezing van ‘Foto van het Jaar’ verplaatst worden naar een latere datum. Donderdag 21 april was het dan eindelijk zover. We hadden Herman Schartman uitgenodigd om de taak op zich te nemen om uit een dertigtal foto’s de winnende foto te kiezen. Herman is lid van de Bondsmeesterklasse van de Fotobond en van de Haagse samenwerkende fotografen. Hij fotografeert met name stadslandschappen met een zgn. shift lens. Veel detail en een rechte compositie zijn kenmerkend voor zijn foto’s. Herman besprak alle ingezonden foto’s op een prettige, maar vooral op een deskundige manier. Het is heel fijn en leerzaam om een buitenstaander zijn of haar visie te horen uitspreken over je werk.

De foto van Erik Verstegen werd gekozen tot ‘Foto van het Jaar’.

Erik heeft de foto gemaakt in Zuid Italië in Puglia Bari. Wanneer hij op vakantie is, komt hij in een soort fotomodus. Hij ziet voortdurend kansen, onderwerpen en composities. Dan hoopt hij dat er zich een moment voordoet waarbij meerdere zaken op zijn plek vallen, zodat er een top foto geschoten kan worden. Als dat moment zich aandient, herkent hij dat onmiddellijk en neemt dan heel geconcentreerd meerdere foto’s. Zo’n moment is te zien op deze foto, waarin in een druk stadslandschap een ontmoeting tussen twee mensen plaatsvindt en waarbij de intensiteit versterkt wordt door de honden die ook oog voor elkaar hebben. Erik heeft een welgemeende felicitatie verdiend met deze mooie foto.

Naast de verkiezing van ‘De foto van het Jaar’ koos Herman de voor hem tien beste foto’s die wij in gaan zenden voor de Bondsfotowedstrijd van de Fotobond Nederland. Dit is een wedstrijd voor alle fotoclubs die aangesloten zijn bij de Fotobond Nederland. Later dit jaar wordt de uitslag hiervan bekend gemaakt.

Graag nodig ik u uit om een kijkje te nemen op onze website www.fotogroepgoirle.nl. Een website met vooral heel veel foto’s.

May van den Heuvel.