Feest

Fotogroep Goirle koos ‘De Foto van het Jaar’.

Zoals ieder jaar gebruikelijk werd ook dit jaar ‘De foto van het jaar’ gekozen. We hadden Peter van Tuijl uitgenodigd om uit de 39 ingezonden foto’s, ingestuurd door 13 leden van onze groep, een keuze te maken. Peter is bondsmentor van de Fotobond Nederland.  Hij geeft lezingen, workshops, cursussen en mentoraten sinds begin 1990. Regelmatig wordt hij  gevraagd voor het jureren van wedstrijden, zowel in het vrijetijdscircuit als in de professionele wereld van de fotografie. Ook publiceert hij in het magazine ‘Fotografie’ en schrijft hij rubrieken in het kwartaalmagazine ‘In Beeld’ van de Fotobond. In de afgelopen jaren publiceerde hij ook dictaten en boekjes over verschillende aspecten in de fotografie. Voor het jureren van de foto’s had Peter vooraf om zowel de geprinte versie als ook de digitale versie van elke foto gevraagd, om zo tot een gedegen oordeel te komen. Peter wist op een boeiende, deskundige manier zijn visie te geven over alle inzendingen. Hij vond de aangeleverde foto’s als totaliteit van hoge kwaliteit. De winnende foto was één van de foto’s van May van den Heuvel. Deze foto deed Peter denken aan een foto van de inmiddels overleden fotograaf Teun Hocks. Naast de keuze van ‘De Foto van het Jaar’ selecteerde Peter ook 10 foto’s die Fotogroep Goirle gaat inzenden voor de Bondsfotowedstrijd 2023 van de Fotobond Nederland. Dit is een fotowedstrijd van fotoclubs aangesloten bij de fotobond, waaruit blijkt hoe onze fotogroep presteert tegenover andere fotoclubs uit Nederland.

Fotogroep Goirle wenst alle Goirlenaren Fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2023.