Foto van het jaar 2019


Fotogroep Goirle heeft het fotojaar afgesloten met de verkiezing van ‘De Foto van het Jaar’. Ieder lid van de fotogroep had maximaal drie foto’s aangeleverd die in het voorbije kalenderjaar gemaakt waren en waarover hij of zij zelf zeer tevreden was. We hadden dhr. Hans Brongers van de Fotobond uitgenodigd om de foto’s te bespreken. Hans had geruime tijd vooraf de beschikking gekregen over de digitale bestanden en ook over de geprinte foto’s, zodat hij een gedegen oordeel kon geven over de gebruikte techniek en de zeggingskracht van de aangeleverde beelden. Hans becommentarieerde op heel kundige wijze iedere foto door de foto’s te beschrijven, te analyseren, te interpreteren en te waarderen. Tevens koos hij de tien foto’s die volgens hem in aanmerking komen voor onze inzending voor de Bondsfotowedstrijd begin volgend jaar. Dit is een fotowedstrijd voor clubs die aangesloten zijn bij de Fotobond Nederland.

De foto bij dit artikel, gemaakt door Frans Schrijver, is gekozen tot ‘Foto van het Jaar’. Frans maakte een zelfportret naar voorbeeld van de bekende Nederlandse fotograaf Teun Hocks.
De kracht van Hocks is dat hij dingen die op zichzelf gewoon zijn, combineert tot iets vreemds. Zijn werk nodigt uit tot het verzinnen van een verhaal bij de foto. De foto van Frans is ook een foto waar men een verhaal bij kan bedenken. Voor iedereen was deze foto de terechte winnaar.

Fotogroep Goirle wenst alle Goirlenaren een GELUKKIG EN GEZOND 2020.

May van den Heuvel

Album met alle foto’s die meedongen naar de titel “Foto van het jaar 2019”. Ieder lid mocht maximaal drie foto’s mee laten doen.

Inloopkast
Pinhole
Verval
Zonsopkomst Koningshoeven
The Raft
Australië Northern Territory
Australië Outback Red Center
Victoria
Zelfportret naar Teun Hocks
Drukdrukdruk...
Dongen drinker
Tot ziens
Let me take a selfie
0
Bordeaux
Arie
Water
Milangelo Martis
De wereld op zijn kop
Kleurrijk herfsttafereel
Slurp
Pauze
Kiekeboe
0
Juxtaposition
Kyoto station
Verval
Verpoppen
Vlinder
0
0
Balloons above Sossusvlei
Over the hills and far away
So close
Abstractum vierluik
Nog niet droog!
Ieder mens zijn eigen weg
Inloopkast
Pinhole
Verval
Zonsopkomst Koningshoeven
The Raft
Australië Northern Territory
Australië Outback Red Center
Victoria
Zelfportret naar Teun Hocks
Drukdrukdruk...
Dongen drinker
Tot ziens
Let me take a selfie
0
Bordeaux
Arie