Foto van het fotojaar 2016-2017

De 14 leden van Fotogroep Goirle hebben het fotojaar afgesloten met de presentatie van De Rode Draad. Alle leden hadden fotografisch gereageerd op de foto van hun voorganger. Vertrekpunt was de Foto van het Jaar 2015-2016. Uiteindelijk kwamen we tot een fotoverhaal dat als startfoto een zwart wit portret van een persoon met veel tattoos had, terwijl de slotfoto een foto van een wegrennende vrouw was. Het was leuk om dit proces van fotografisch associëren te zien en tevens te vernemen dat ieder er met plezier aan gewerkt had. Het project werd als bijzonder geslaagd ervaren en staat voor het komend fotojaar weer op het programma.

Tijdens de laatste bijeenkomst werd ook De Foto van het Jaar 2016-2017 kenbaar gemaakt. De foto’s werden gejureerd door landschapsfotograaf Marcel van Balkom. Hij liet ons op deze avond een prachtige serie foto’s met indrukwekkende landschappen van IJsland zien. Op zijn website www.marcelvanbalkom.nl zijn o.a. de foto’s van IJsland te zien. Overigens organiseert Marcel ook fotoreizen naar dit prachtige land.

Marcel besprak alle foto’s en motiveerde tenslotte zijn keuze van de top 5. Plaats 5 was voor Hanneke van Iersel. Op plaats 4 eindigde Nico Vromans. De derde plek was voor Piet Kuijten. Als tweede eindigde Frans Schrijver en de foto van Fred de Koning was gekozen tot Foto van het Jaar 2017. Deze foto zal komend fotojaar de startfoto zijn voor ‘De Rode Draad’.

Eerder deze maand hebben we het fotojaar geëvalueerd en het programma voor komend fotojaar vastgesteld. Het was fijn om te vernemen dat alle leden verder willen gaan binnen Fotogroep Goirle. De thematische opdrachten, afgewisseld met vrije opdrachten en daarnaast de informatieve / technische avonden werden als bijzonder prettig ervaren.

In winkelcentrum ‘De Hovel’ , naast Slagerij Strijbos, hangt sinds kort een nieuwe serie foto’s van onze leden. Op onze website www.fotogroepgoirle.nl staan heel veel thematische foto’s, wedstrijdfoto’s en u kunt er ook de individuele portfolio’s van de leden vinden.

Fotogroep Goirle wenst alle Goirlenaren een fijne vakantie met veel fotoplezier.

May van den Heuvel

Album met alle foto’s die meedongen naar de titel “Foto van het fotojaar 2016-2017”. Ieder lid mocht één foto mee laten doen.

0
Zeelandbrug
0
0
0
0
0
0
Bagan
0
Shantel
Paardenmeisje
0
Zeelandbrug
0
0
0
0
0
0
Bagan
0
Shantel
Paardenmeisje
0
Zeelandbrug
0
0