“Mamma Mia! -Here We Go Again”

Tijdens mijn vakantie, in dorpje Molyvos op het eiland Lesvos, Griekenland, kwam ik een “oude” bekende tegen. Zij, Francisca, is een Nederlandse die al meer dan 15 jaar geleden haar hart verloren had aan een andere “oude” bekende van mij, Manolis. Manolis is geboren en getogen in het dorpje Molyvos en is vooral bekend om zijn goede danskunsten. Maar sinds hij Francisca ontmoet had woont hij samen met haar in Utrecht en geeft hij les in Grieksdansen in verschillende steden in Nederland. Ieder jaar komen ze met hun kinderen 6 weken op vakantie in het dorp.

Tijdens het bijkletsen en borrelen vertelde ze mij een nieuwtje: Ze gaan trouwen en ze stelde het zeer op prijs als ik ook naar hun bruiloft zou komen. Ik was uiteraard zeer aangenaam verrast met deze uitnodiging. Maar, ik had ook wel gelijk zoiets van, als dat maar in mijn overvolle agenda past… Dus vroeg ik maar gelijk even wanneer en waar de bruiloft zou plaatsvinden. Haar antwoord was heel kort: over 1 week en hier in Molyvos! Nou dat zou mooi uitkomen, want dan zouden wij daar ook nog op vakantie zijn. Maar ze ging verder: en er is een “Meet & Greet” de avond voorafgaand aan de bruiloft en ook nog een feest de dag na de bruiloft.

Het werd een sprookjes huwelijk die een sfeer van de film “Mamma Mia!” uitstraalde. Ik zal u de 1500 foto’s die ik tijdens die drie dagen gemaakt heb besparen, maar deze foto wilde ik u niet onthouden. De bruid werd van haar huis, per ezel, naar het stadhuis vervoerd, waar de bruidegom haar op stond te wachten.

Ron Zuidgeest