Ireen Wüst

De 23e Winterspelen zullen dit jaar gehouden worden in de stad Peyongchang in Zuid-Korea. Nederland vertrekt weer met een mooie delegatie sporters en traditiegetrouw maken onze schaatsers een grote kans op een medaille tijdens de diverse afstanden op de langebaan. Ongetwijfeld zal een groot deel van de inwoners van Goirle net even iets harder juichen als Ireen Wüst een medaille zal weten te bemachtigen. Tijdens de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn won ze op haar 19e al goud op de 3000 meter, vervolgens tijdens de Winterspelen 2010 in Vancouver goud op de 1500 meter; bij de spelen in Sotsji in 2014 won ze opnieuw goud op de 3000 meter. Ze is met vier gouden, drie zilveren en één bronzen olympische medaille de succesvolste Nederlandse deelnemer aan Olympische Spelen in de geschiedenis.

Natuurlijk hoop ik, en met mij vast nog veel meer inwoners van Goirle, dat daar tijdens de komende spelen nog meer medailles aan toegevoegd mogen worden. Deze foto maakte ik tijdens de kwalificatiewedstrijden in Heereveen. Ireen, heel veel succes!

Mariëlle Wols