Fotogroep Goirle werkte aan een serie

Het eerste verplichte thema bij Fotogroep Goirle na de zomervakantie was het maken van een fotoserie.

Al met al een niet zo’n eenvoudige opdracht, immers een goede serie is natuurlijk pas geslaagd als de kijker begrijpt of voelt wat de fotograaf wil laten zien. Het is goed hierbij altijd op de samenhang qua inhoud, maar ook qua vorm te letten. Foto’s die op zichzelf niet heel bijzonder lijken, zijn als onderdeel van een serie vaak heel krachtig.

Belangrijk is ook om steeds dezelfde bewerking of aanpassing in Photoshop te gebruiken. Met andere woorden om te zorgen voor een rode draad door je foto’s; een verbindende factor. Geen van de beelden mag dominant zijn, dit noemt men: “kill your darlings”. Ook de volgorde van de foto’s binnen een serie is heel belangrijk en vaak is er maar één volgorde mogelijk. De volgorde kan zijn de tijd, de vorm, horizontale versus verticale foto, kleur, licht, donkerte, logica etc.

De serie bij dit artikel is gemaakt door Jeroen van den Berg. Jeroen is er in geslaagd om een prima verhalende serie te maken, die bij de beschouwer een glimlach teweeg brengt. Bekijk de overige foto’s in het album hieronder.

May van den Heuvel

0
IJs op het strand 1
IJs op het strand 2
IJs op het strand 3
Zonder water geen leven
Zonder water geen leven
Zonder water geen leven
0
Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Kat en muis
Kat en muis
Kat en muis
0
0
0
Ruïne
Ruïne
Ruïne
Hide and seek 1
Hide and seek 2
Hide and seek 3
0
0
0
IJs op het strand 1
IJs op het strand 2
IJs op het strand 3
Zonder water geen leven
Zonder water geen leven
Zonder water geen leven
0
Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Kat en muis
Kat en muis
Kat en muis
0
0