Turnhout en de Spoorzone

Het laatste fotothema voor de zomervakantie bij Fotogroep Goirle was ‘verval’. Voor dit thema hadden we de samenwerking gezocht met Fotogroep Focus uit Turnhout. Vijf leden van deze groep kwamen bij ons op bezoek om hun resultaten met betrekking tot dit thema te tonen. Een aantal van hen prefereerden de bespreekavond te starten met een tripel Karmeliet, waar we ook al enigszins rekening mee hadden gehouden. Niettemin werd er serieus over de foto’s gesproken. Foto’s van onder meer een gestrande boot, een aan de elementen overgelaten auto en mooie beelden van vervallen huizen op IJsland. De foto’s van Fotogroep Goirle werden, net zoals die van de Belgische fotogroep, door de makers zelf gepresenteerd. De foto bij dit artikel is gemaakt door Jeroen van den Berg, lid van Fotogroep Goirle. Jeroen maakte de foto op een kerkhof in Charleroi. Jeroen: ‘Het hele kerkhof is vervallen en alle graven verkeren nagenoeg in slechte staat. Toch staat er her en der een fraai boeketje. Er zijn dus mensen die regelmatig een bezoek brengen aan de overledenen.”

In november krijgt de samenwerking met Turnhout een vervolg met als thema ‘juxtapositie’. Wij zullen dan een tegenbezoek brengen aan onze Belgische collega’s. De foto’s van het thema verval, gemaakt door de leden van Fotogroep Goirle, kunt u weer bekijken op onze website www.fotogroepgoirle.nl.

Onze laatste activiteit voor de zomervakantie was een doe-activiteit. Onze groep is op pad geweest om het gebied van De Spoorzone in Tilburg te fotograferen. Naast de vele interessante elementen om te fotograferen, is het ook een mooie plek om de vakantie in te luiden met een lekker biertje of wijntje.

De leden van Fotogroep Goirle wensen alle inwoners van Goirle een fijne vakantie.

May van den Heuvel