Havens en zeegezichten

Op zaterdag 6 april heeft onze fotogroep een uitstapje gemaakt naar Rotterdam. Allereerst hebben we gefotografeerd rondom de Maassilo in de Maashaven, maar ook op de gezellige markt van Katendrecht. Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan de SS Rotterdam, een voormalig cruiseschip van de Holland – Amerika Lijn, dat momenteel dienst doet als hotel. Zowel boven- als benedendeks waren er legio interessante plekjes te vinden om met de camera vast te leggen. Veelal oud opvarenden fungeren er als gastheer en gastvrouw. Met name de gidsen in de machinekamers vertelden enthousiast over de werking en het onderhoud van de imposante machines, maar ook over de contacten met dames in New York.

Na gezamenlijk gegeten te hebben, hebben we gefotografeerd bij het kunstwerk ‘De Zandwacht’ dat op de Maasvlakte gelegen is. Het kunstwerk is ontworpen door Kunstenaarscollectief Observatorium en is gemaakt van zandkleurig beton. Door het schemerlicht en de stilte werd het fotograferen hier als heel bijzonder ervaren.

Het geplande fotothema van deze maand was dus vanzelfsprekend het thema havens en zeegezichten. Zoals gebruikelijk toonde elk lid weer maximaal drie foto’s. De foto bij dit artikel is gemaakt door Mariëlle Wols. Mariëlle maakte deze sfeervolle foto op het Griekse eiland Kos. De foto straalt rust uit, heeft een prima vlakverdeling en een mooie zachte gradatie. Alle foto’s van dit thema kunt u in het album hieronder bekijken.

May van den Heuvel

Vergezicht 3
Havenzicht 1
Havenzicht 2
Havenzicht 3
0
0
0
0
Zeezicht Kos
Zeegezicht
Zeegezicht bij Glenarm
Plage de Port Pigeon
Strand bij Le Mont-Saint-Michel
Seaford
0
0
0
Zeezicht
Zeezicht in de avondschemring
Haven in bedrijf Maasvlakte 2
Scheepshelling in Schiedam
De boei
Rotterdam
Lillo
SS Rotterdam
0
0
0
0
Vergezicht 1
Vergezicht 2
Vergezicht 3
Havenzicht 1
Havenzicht 2
Havenzicht 3
0
0
0
0
Zeezicht Kos
Zeegezicht
Zeegezicht bij Glenarm
Plage de Port Pigeon
Strand bij Le Mont-Saint-Michel
Seaford
0
0