Expositie van Fotogroep Goirle in De Goirlese Bibliotheek

Syntax error in album specification. Album does not exist: 105Syntax error in album specification. Album does not exist: 105

Momenteel kunt u bij een bezoek aan de Goirlese Bibliotheek een fotoserie van Fotogroep Goirle bekijken. Van ieder lid van de fotogroep hangt er één foto die gemaakt is voor het thema ‘een foto naar voorbeeld van het werk van Stephan Vanfleteren’. Vanfleteren is een Belgische fotograaf, vooral bekend vanwege zijn sobere, karaktervolle zwart-wit portretten. Vandaar ook dat we voor de expositie gekozen hebben voor een portrettenreeks, monochroom geprint.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Jeroen van den Berg. Jeroen: “Ik vind het altijd een uitdaging om emoties vast te leggen in mijn foto’s. Bij deze foto zie je mijn zoon in een emotie waar iedereen wel een gevoel bij kan hebben. Ik heb getracht hierin de stijl van Stefan Vanfleteren te volgen. Dit was immers het doel dat we onszelf hadden gesteld bij de thema opdracht van Fotogroep Goirle in april.” De foto is, net zoals het werk van Vanfleteren, gemaakt bij natuurlijk licht en waarbij de gezichtsuitdrukking pakkend is.

Bij de expositie ligt één van de fotoboeken van Stephan Vanfleteren. Dit boek kunt u uiteraard ook inkijken, maar het kan pas na afloop van de expositie weer uitgeleend worden. Ook nodigen wij u uit om een reactie te schrijven in het schrift dat op de tafel bij het boek ligt.

De geëxposeerde foto’s blijven hangen tot eind juni en zijn te bekijken in het album onder aan deze pagina en onder PORTFOLIO / TENTOONSTELLING.

May van den Heuvel