Succes voor Piet Kuijten en Frans Schrijver

Foto Regionaal is een wedstrijd uitgeschreven door de Fotobond Afdeling Brabant West. De leden van de fotobond kunnen bij deze wedstrijd een serie van vijf bij elkaar passende foto’s insturen, die dan door een vakkundige jury beoordeeld wordt. In de serie moet evenwicht zitten in kleur, sfeer, gebruikte techniek en zeggingskracht. Daarnaast moeten de individuele foto’s ook sterke foto’s zijn. Het bedenken en het maken van een sterke serie is geen eenvoudige opdracht. Naast het maken van een plan moet de fotograaf veel gaan fotograferen, zodat hij uiteindelijk vijf sterke, bij elkaar passende foto’s kan destilleren uit zijn verzameling.

Twee leden van Fotogroep Goirle waren succesvol bij deze wedstrijd. Piet Kuijten behaalde de tweede plaats met zijn serie ‘Blazers’, een reeks foto’s van muzikanten met hun blaasinstrument. Piet heeft de nadruk gelegd op de personen en hun passie voor de muziek.

Frans Schrijver maakte ook indruk met zijn serie ’Tot de dood ons scheidt …..’ Deze serie is een verhalende serie. Op de eerste drie foto’s bespelen de handen de contrabas. Op de voorlaatste foto rusten de handen uit en de laatste foto suggereert een definitief afscheid.

Piet en Frans mogen later in dit jaar met deze twee series meedoen met de wedstrijd Foto Nationaal. Fotogroep Goirle is trots op het succes van beide leden en wij wensen hen veel succes bij Foto Nationaal.

May van den Heuvel