Over Ons

Wie zijn wij

Fotogroep Goirle is een huiskamergroep van enthousiaste fotografen, die zichzelf en elkaar willen stimuleren tot het maken van steeds betere foto’s. We zijn vanaf 22 mei 2014 actief onder de naam Fotogroep Goirle en hebben ons per 1 januari 2015 aangesloten bij de FotoBond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie).
We hanteren een maximum ledenaantal van veertien, om zo alle te bespreken foto’s en fotografen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen.

Locatie

Twee keer per maand komen we samen. In eerste instantie in een ruimte van Poolcafé Bojangles aan de Tilburgseweg in Goirle. Tegenwoordig komen we samen bij ‘de Leu bron’ in Riel.

Activiteiten

De basis van onze activiteiten is het fotograferen aan de hand van thema’s.
Die thema’s kiezen we aan het einde van het voorafgaande fotojaar. Tijdens een thema-avond probeert iedere fotograaf drie foto’s te tonen, die gemaakt moeten zijn nadat de thema’s gekozen zijn.
De tweede avond van de maand verdiepen we ons in verschillende aspecten die belangrijk zijn binnen de fotografie en voor onze fotogroep. Dat kunnen zaken zijn zoals compositie, tentoonstellingen, een spreker, enz…
Elke week wordt in het Goirles Belang een foto van een lid van Fotogroep Goirle geplaatst. Deze kunnen bekeken worden in de albums in onze portfolio onder ‘Foto van …’, gescheiden per jaar.

Samenwerkingen

Wij staan open voor allerlei vormen van samenwerking met andere fotoclubs/groepen. Zo hebben we al een samenwerking met de South Skye Camera Club uit Schotland, FC Optiek en Fotogroep Den Dubbele Klik beide uit Goirle.