Obstacle Run

Foto van het jaar 2018

In december was de Belgische fotograaf Paul Baelemans bereid gevonden om onze inzending voor ‘De Foto van het Jaar 2018’ te jureren. Paul is afgestudeerd aan de kunstacademie in Hoogstraten, met als studierichting fotografie.

Paul toonde tijdens het eerste deel van de avond een drietal series met eigen werk. Allereerst een serie fraaie zwart wit beelden met straattaferelen in Antwerpen, vervolgens een serie bestaande uit tabletop foto’s en tenslotte een serie met pinhole foto’s. De laatste serie was gefotografeerd met zelfgemaakte camera’s.

Tijdens het tweede deel van de avond besprak Paul de foto’s die ieder van ons ingeleverd had als zijn of haar foto van het jaar. Paul was zeer tevreden over het hoge niveau van de inzendingen. Zowel technisch als wat betreft zeggingskracht was hij blij verrast.

Jeroen van den Berg eindigde op de eerste plaats met de foto ‘Obstacle Run’. Paul vond het een origineel beeld, met een eigen verhaal. De mooie retro kleuren versterken het beeld en de tekst zorgt voor een extra dimensie. Als tweede eindigde Nico Vromans met zijn foto ‘4front’. Een perfect beeld volgens Paul. Een mooie afdruk op mat papier en prachtige kleuren. De derde plaats was voor Frans Schrijver met de urbex foto ‘Bureel’. Paul vond dat hier een echte fotograaf aan het werk was geweest. Iemand die de techniek perfect beheerst. Een mooi beeld met kleine lichtaccenten en haarscherp. We kunnen terugzien op een mooie avond en een goed fotojaar 2018. Alle leden zijn weer heel actief bezig geweest met hun mooie hobby. Er zijn afgelopen jaar veel foto’s getoond en er zijn ook weer knappe resultaten behaald bij diverse wedstrijden. Daarbij mag zeker ook vermeld worden dat de sfeer binnen de groep steeds goed is, dat men elkaar met respect benadert en dat ieder uitkijkt naar de geplande clubavonden.

Het programma voor 2019 is inmiddels ook gemaakt en een hoogtepunt staat al in januari gepland. Fotogroep Goirle gaat exposeren in het Gemeentehuis van Goirle. Op vrijdag 11 januari 2019 vindt de opening plaats om 19.30 uur. We zullen exposeren tot en met 13 februari. We hopen dat veel Goirlenaren de weg weten te vinden naar het gemeentehuis.

May van den Heuvel.

Album met alle foto’s die meedongen naar de titel “Foto van het jaar 2018”. Ieder lid mocht één foto mee laten doen.

Just passing by
Don Tomasino
Zomeravond aan de Piushaven
Even uitrusten!
Gevelklever
Stationshal
Koordtros
Werkstress
Obstacle Run
Just passing by
Don Tomasino
Zomeravond aan de Piushaven
Even uitrusten!
Gevelklever
Stationshal
Koordtros
Werkstress
Obstacle Run
Just passing by
Don Tomasino
Zomeravond aan de Piushaven
Even uitrusten!
Gevelklever
Stationshal
Koordtros