Modellen

Ik ga minimaal één keer per jaar naar het Griekse dorp Molyvos op het eiland Lesvos op vakantie. Ik ken in het dorp, mede doordat ik daar zelf een paar jaar gewoond heb, veel mensen. Voorafgaand aan mijn vakantie had ik met een van de bewoners contact over mijn fotografie hobby. De persoon in kwestie Marilena, gaf aan dat zij het leuk zou vinden om een keer door mij op de foto te worden gezet. Hoewel dat tegen mijn vakantieprincipes is, hadden we al gelijk een datum geprikt wanneer we de fotoshoot zouden gaan doen. Maar voordat ik op vakantie zou gaan werd ik benaderd door een ondernemer uit het dorpje, Malene. Malene ontwerpt en verkoopt (vintage look) kleding. Zij zou graag foto’s willen hebben van de jurken die zij zelf maakt. Ik vertelde haar over de afspraak die ik met Marilena had gemaakt voor een fotoshoot en dat we beide wensen wellicht zouden kunnen combineren. Dat vond ze wel een strak plan. Zij wist wel iemand die de visagie zou kunnen verzorgen. Nana van de lokale schoonheidssalon / kapsalon zou dit uitstekend kunnen doen.

Tijdens een van de eerste dagen dat ik daar op vakantie was, ben ik even bij Malene langs gegaan om e.e.a. over de fotoshoot door te praten. Ze vroeg toen of een kennis van haar, die in fotografie geïnteresseerd is, bij de shoot aanwezig mocht zijn. Dat vond ik uiteraard geen probleem en dan had ik ook gelijk een assistent die mij met de belichting zou kunnen helpen. En terwijl we nog een beetje over de voorbereidingen voor de fotoshoot aan het kletsen waren, kwam er een klant haar winkel binnen lopen met een uitgesproken vintage uiterlijk. Ik dacht gelijk die zouden we tijdens de shoot ook als model kunnen gebruiken. Ik heb haar toen aangesproken en gevraagd of ze tijdens haar vakantie als model aan onze fotoshoot mee zou willen werken. Dat vond ze wel heel erg leuk.

Wat begon als een afspraakje met een kennis voor het maken van een paar foto’s, draaide uiteindelijk uit op een fotoshoot met een team van 6 personen uit 4 verschillende landen: Modellen: Μαριλένα Βουργουτζή en Laura Oline Ganzler Fotograaf : Ron Zuidgeest Haar & visagie: Nana Vamvoukou Styliste: Malene Bach Limnaiou (Botek) Assistent: Philippe Bosman op foto: Marilena Vourioutzi

Ron Zuidgeest