Fotogroep Goirle – een vrij thema

In de eerste week van maart hebben we weer een fotoserie van onze zusterclub van Skye gejureerd. Altijd weer een hele klus. Immers, elk lid heeft een bepaalde visie op een foto en uit alle meningen moet weer een algemeen oordeel gedestilleerd worden, dat ook nog eens vertaald moet worden in het Engels. Jeroen van den Berg heeft dit jaar het verslag aangeleverd, waarvoor hartelijk dank. Onze Schotse fotovrienden hebben ook weer een fotoserie van ons gejureerd en ons een uitgebreid juryrapport toegezonden. Het is altijd weer leuk om te ervaren hoe anderen over je foto’s oordelen en het is natuurlijk leuk dat Fotogroep Goirle ook aan de andere kant van de Noordzee bekend is. Onze inzending en het commentaar van de Schotten kunt u bekijken in het album South Skye Camera Club 2018.

Het maandelijkse fotothema van deze maand was weer vrij, d.w.z. ieder lid kon weer maximaal drie foto’s presenteren met een eigen gekozen thema. De foto bij dit artikel is gemaakt door Ron Zuidgeest.

Ron vertelt: “Op 11 maart van dit jaar had ik met een aantal modellen en fotografen afgesproken op de Ginkelse Heide voor een heide photo shoot-event. Ondanks de vele koude dagen eraan voorafgaand, waren we blij verrast door de temperatuur van die dag. Het enige wat parten speelde was de harde wind. Het model (Elise Kessels) op de foto had zich voor de gelegenheid in een prachtige witte jurk uitgedost met daarbij een paar hoorns als haardecoratie. Door gebruik te maken van een remote rapportageflitser kon ik zo het model mooi uitlichten en losmaken van de omgeving. Het voordeel daarbij is dat je later niet te veel in photoshop hoeft na te bewerken en het geeft een beetje een surrealistisch beeld. Een ander bijkomend voordeel is dat bij deze harde wind je het model en daarbij vooral de haren kan bevriezen. In photoshop heb ik later twee dingen gedaan: de lucht een beetje aangezet waardoor er een dramatischer effect aan de foto gegeven wordt en ik heb de (saaie bruine) heide de dezelfde kleur gegeven als het haar van het model.”

De foto’s van Ron en de andere leden van Fotogroep Goirle kunt u ook bekijken in het album “Vrij thema maart 2018” onder aan de pagina of onder PORTFOLIO / THEMA.

May van den Heuvel

Voor dit vrije thema maart 2018 is iedere fotograaf met een eigen thema aan de slag gegaan

0
0
Les couleurs Provencales
Les couleurs Provencales
Les couleurs Provencales
0
0
0
Sparkling on the heath
De Heideroosjes
What is your problem?
0
0
0
Wandelen in de regen
Snorren door de regen
Jongen met hond in steeg
Gabriel Amaro
Dan Yu
Vincent Klep
Zeepbel
Paint it black
Rohiet
Body parts
Industrie
Industrie
Industrie
Muurschildering 2
Muurschildering 3
Muurschildering 1
0
0
0
Les couleurs Provencales
Les couleurs Provencales
Les couleurs Provencales
0
0
0
Sparkling on the heath
De Heideroosjes
What is your problem?
0
0
0
Wandelen in de regen
Snorren door de regen